NEDERLANDS ACTEUR EN REGISSEUR 


Wat Bert Hana kan, leer je op geen enkele school: van je eigen leven kunst maken'.

Eric v/d Velden Cultureel
Persbureau


‘Bert Hana is zo'n succesnummer’

VINCENT KOUTERS De Volkskrant

'Bert Hana is a strange man'.

David Vining, NYTheater

‘Bert Hana is één van de grappigste acteurs die ik ken! Hij is fantastisch.’

Ron Boszhard AVROTROS

CONTENTS

· Acteur
· Maker
· Maankalf
· Video’s
· Foto’s
· Contact


NIEUWS
Nu op TV de hit serie Teminste Houdbaar Tot van de AvroTros / BING Film. De regie is in handen van Jan Albert de Weerd (De Luizenmoeder) en Bert speelt de rol van Frans.

Bert speelt vast de rol van Postbode Bert in Zin In Zappelin en Het Feest van Zappelin waar op dit moment een nieuwe reeks afleveringen van wordt opgenomen. 

Op dit moment op Netflix De Piraten van Hiernaast II  (regie Pim van Hoeve) . Bert speelt wederom buurman Daandels. In deel twee wordt het slaperige kustplaatsje Zandwijk opgeschikt door de komts van Ninja’s. 

Vanaf half juli ‘22 staat de podcast Maankalf online. Een donker sprookje over slechte slapers die verdwalen tussen feit en fictie. Bert schreef en regisseerde de podcast. 

13 januari was Bert te gast bij LEX ONTMOET. Een soort zomergasten, maar dan met Lex en zonder ondergelopen caravan. Kijk hier de uitzending terug. 

Ron en Riet vertrekken niet! (zapp/avrotros) met Bert in de rol van camping beheerder Jochem. Kijk hier naar een aflevering.Nu  Jackie en Oopjen (regie Annemarie van de Mond) Ondemand o.a. op Pathe Thuis. Bert speelt de rol van Herbert Vos.BIO
Bert Hana is regisseur en acteur. De projecten van Hana zijn door het veelvuldig gebruik van projectie erg visueel van aard. Hij maakte in 2013 de live documentaire #Alleman, een hommage aan de iconische film van Bert Haanstra uit 1963. Met zijn dia-performance Papadag won hij in 2009 de Dioraphte Amsterdam Fringe Award en was te zien in New York, Praag en Zuid Afrika.

Hana's autonome werk is altijd documentair en begeeft zich op het grensvlak van fictie en werkelijkheid. Daarnaast is hij een groot verzamelaar van found footage. Zijn verzameling bestaat uit gevonden dia's, 8mm films en audiotapes die hij inzet voor projecten als Diadisco, wild projecteren en luisterloket.

Als acteur speelde hij onder andere in de tv serie Ramses van Michiel van Erp, de theatervoorstelling Scrooge in de regie van Ira Judkovskaja en de korte film Suiker van Jeroen Annokkee, die verschillende internationale prijzen in de wacht sleepte.


︎  ︎  ︎CONTACT 
Bert Hana
T.a.v. De Manege
De Kempenaerstraat 11-B
1051 CJ Amsterdam
info@berthana.com

Home

MAANKALF PODCAST 
Maankalf is een podcast in zes delen te luisteren via alle bekende podcast platforms als Spotify en Apple Podcast. Maankalf is een donker sprookje over slechte slapers die verdwalen tussen feit en fictie. Het verhaal speelt zich af in een klein dorpje boven in de heuvels van Zuid-Limburg en is gemaakt door Bert Hana.

Het is vijf uur ’s ochtends op een koude februari morgen als Joris Klaafman voor de eerste keer reclamefolders gaat bezorgen. Hij schrikt op van een vreemde mannenstem uit de intercom, wanneer hij een oude vervallen flat binnen loopt. De stem zoekt houvast in de reclame-uitingen van de buurtsuper en wil weten wat de boodschap van de week is. Samen met het kassameisje Emily raakt Joris gefascineerd door de mysterieuze gedaante achter de intercom. 

Naarmate de weken verstrijken en de folders zich opstapelen raakt de man ervan overtuigd dat de buurtsuper een geheim genootschap is die een nieuw land wil gaan stichten. Aangespoord door de boodschappen in de folders pakt hij zijn spullen en vertrekt. Joris besluit hem te gaan zoeken, maar dan blijkt hij echter meer te maken te hebben met de verdwijning dan hij aanvankelijk deed geloven.

Maankalf is een podcast die Bert Hana gemaakt heeft met financiële hulp van Het Norma Fonds, De Provincie Limburg en de donateurs van Voordekunst. Hana schreef en regisseerde de podcast. Geluid en mixage is van Reinier Hameleer, muziek Tom Swart (Imaginary Landscape). Stemmen van Sytske van der Ster, Thomas Höppener en Mieneke Bakker. Productionele ondersteuning Mireille Rooijendijk.


Spoiler: Hier de geheime boodschappen.