NEDERLANDS ACTEUR EN REGISSEUR 


Wat Bert Hana kan, leer je op geen enkele school: van je eigen leven kunst maken'.

Eric v/d Velden Cultureel
Persbureau


‘Bert Hana is zo'n succesnummer’

VINCENT KOUTERS De Volkskrant

'Bert Hana is a strange man'.

David Vining, NYTheater

‘Bert Hana is één van de grappigste acteurs die ik ken! Hij is fantastisch.’

Ron Boszhard AVROTROS

CONTENTS

· Acteur
· Maker
· Maankalf
· Video’s
· Foto’s
· Contact


NIEUWS
Nu op TV de hit serie Teminste Houdbaar Tot van de AvroTros / BING Film. De regie is in handen van Jan Albert de Weerd (De Luizenmoeder) en Bert speelt de rol van Frans.

Bert speelt vast de rol van Postbode Bert in Zin In Zappelin en Het Feest van Zappelin waar op dit moment een nieuwe reeks afleveringen van wordt opgenomen. 

Op dit moment op Netflix De Piraten van Hiernaast II  (regie Pim van Hoeve) . Bert speelt wederom buurman Daandels. In deel twee wordt het slaperige kustplaatsje Zandwijk opgeschikt door de komts van Ninja’s. 

Vanaf half juli ‘22 staat de podcast Maankalf online. Een donker sprookje over slechte slapers die verdwalen tussen feit en fictie. Bert schreef en regisseerde de podcast. 

13 januari was Bert te gast bij LEX ONTMOET. Een soort zomergasten, maar dan met Lex en zonder ondergelopen caravan. Kijk hier de uitzending terug. 

Ron en Riet vertrekken niet! (zapp/avrotros) met Bert in de rol van camping beheerder Jochem. Kijk hier naar een aflevering.Nu  Jackie en Oopjen (regie Annemarie van de Mond) Ondemand o.a. op Pathe Thuis. Bert speelt de rol van Herbert Vos.BIO
Bert Hana is regisseur en acteur. De projecten van Hana zijn door het veelvuldig gebruik van projectie erg visueel van aard. Hij maakte in 2013 de live documentaire #Alleman, een hommage aan de iconische film van Bert Haanstra uit 1963. Met zijn dia-performance Papadag won hij in 2009 de Dioraphte Amsterdam Fringe Award en was te zien in New York, Praag en Zuid Afrika.

Hana's autonome werk is altijd documentair en begeeft zich op het grensvlak van fictie en werkelijkheid. Daarnaast is hij een groot verzamelaar van found footage. Zijn verzameling bestaat uit gevonden dia's, 8mm films en audiotapes die hij inzet voor projecten als Diadisco, wild projecteren en luisterloket.

Als acteur speelde hij onder andere in de tv serie Ramses van Michiel van Erp, de theatervoorstelling Scrooge in de regie van Ira Judkovskaja en de korte film Suiker van Jeroen Annokkee, die verschillende internationale prijzen in de wacht sleepte.


︎  ︎  ︎CONTACT 
Bert Hana
T.a.v. De Manege
De Kempenaerstraat 11-B
1051 CJ Amsterdam
info@berthana.com

Home


16 - 27 Nov 2016 on IDFA
IDFA DocLab Competition for Digital Storytelling 2016


Director and found footage fanatic Bert Hana has been collecting home videos and answering machines for years.

I Am Not Home Video is a virtual translation of a selection of answering machine messages and one very special videotape that Hana found in a second-hand store in France. In the video, someone is filming his house. It’s 2001, and there’s no one home. The person seems to be recording his house for posterity, or maybe for insurance purposes?

To mark the 10th anniversary of DocLab, Bert Hana and the VR studio Purple Pill have transformed this French video into a 360-degree world. Enter a virtual flashback to the end of an era and the beginning of a new one.

Like an archeologist, Hana points out the arrival of the brand-new Euro banknotes, the prosecution of Slobodan Milošević and the collapse of the Twin Towers. The filmed house then unfolds around you in three dimensions, in the typical VHS colors.

Go ahead and look or even walk around. There’s an answering machine on the table in front of you. You may feel a sense of unease, and curiosity. But should you be listening to these messages?Regisseur en found footage-fanaat Bert Hana verzamelt al jaren homevideo’s en antwoordapparaten. I Am Not Home Video is een virtuele vertaling van een selectie antwoordapparaatberichten en één bijzondere videoband die Hana in een kringloopwinkel vond. In die video filmt iemand zijn huis. Het is 2001, er is niemand thuis. Het lijkt alsof deze persoon zijn huis vastlegt voor de toekomst. Of misschien voor de verzekering?

Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van IDFA DocLab vertaalde Bert Hana deze homevideo samen met VR-studio Purple Pill naar een 360-gradenwereld. Neem plaats in een virtuele terugblik op het einde van een tijdperk, en het begin van een nieuwe.

Als een archeoloog wijst Hana je op de komst van de allereerste eurobriefjes, de berechting van Miloševic en het instorten van de Twin Towers. Daarna ontvouwt het gefilmde huis zich driedimensionaal om je heen, in typische VHS-kleuren. Kijk of loop er rustig even in rond. Voor je staat een antwoordapparaat op tafel. Misschien bekruipt je tegelijk een gevoel van ongemak en nieuwsgierigheid. Zijn deze berichten wel voor jou bedoeld?