NEDERLANDS ACTEUR EN REGISSEUR 


Wat Bert Hana kan, leer je op geen enkele school: van je eigen leven kunst maken'.

Eric v/d Velden Cultureel
Persbureau


‘Bert Hana is zo'n succesnummer’

VINCENT KOUTERS De Volkskrant

'Bert Hana is a strange man'.

David Vining, NYTheater

‘Bert Hana is één van de grappigste acteurs die ik ken! Hij is fantastisch.’

Ron Boszhard AVROTROS

CONTENTS

· Acteur
· Maker
· Maankalf
· Video’s
· Foto’s
· Contact


NIEUWS
Nu op TV de hit serie Teminste Houdbaar Tot van de AvroTros / BING Film. De regie is in handen van Jan Albert de Weerd (De Luizenmoeder) en Bert speelt de rol van Frans.

Bert speelt vast de rol van Postbode Bert in Zin In Zappelin en Het Feest van Zappelin waar op dit moment een nieuwe reeks afleveringen van wordt opgenomen. 

Op dit moment op Netflix De Piraten van Hiernaast II  (regie Pim van Hoeve) . Bert speelt wederom buurman Daandels. In deel twee wordt het slaperige kustplaatsje Zandwijk opgeschikt door de komts van Ninja’s. 

Vanaf half juli ‘22 staat de podcast Maankalf online. Een donker sprookje over slechte slapers die verdwalen tussen feit en fictie. Bert schreef en regisseerde de podcast. 

13 januari was Bert te gast bij LEX ONTMOET. Een soort zomergasten, maar dan met Lex en zonder ondergelopen caravan. Kijk hier de uitzending terug. 

Ron en Riet vertrekken niet! (zapp/avrotros) met Bert in de rol van camping beheerder Jochem. Kijk hier naar een aflevering.Nu  Jackie en Oopjen (regie Annemarie van de Mond) Ondemand o.a. op Pathe Thuis. Bert speelt de rol van Herbert Vos.BIO
Bert Hana is regisseur en acteur. De projecten van Hana zijn door het veelvuldig gebruik van projectie erg visueel van aard. Hij maakte in 2013 de live documentaire #Alleman, een hommage aan de iconische film van Bert Haanstra uit 1963. Met zijn dia-performance Papadag won hij in 2009 de Dioraphte Amsterdam Fringe Award en was te zien in New York, Praag en Zuid Afrika.

Hana's autonome werk is altijd documentair en begeeft zich op het grensvlak van fictie en werkelijkheid. Daarnaast is hij een groot verzamelaar van found footage. Zijn verzameling bestaat uit gevonden dia's, 8mm films en audiotapes die hij inzet voor projecten als Diadisco, wild projecteren en luisterloket.

Als acteur speelde hij onder andere in de tv serie Ramses van Michiel van Erp, de theatervoorstelling Scrooge in de regie van Ira Judkovskaja en de korte film Suiker van Jeroen Annokkee, die verschillende internationale prijzen in de wacht sleepte.


︎  ︎  ︎CONTACT 
Bert Hana
T.a.v. De Manege
De Kempenaerstraat 11-B
1051 CJ Amsterdam
info@berthana.com

Home

DIADISCO is the idea of Bert Hana (actor & theatre maker) and Dagmar van Wersch (photographer & visual artist).

With our vast collection of 8mm films and dia slides we cover any party or event with purely analogue visuals.

These carefully selected, high quality images are an alternative to the usual excess of quick imagery surrounding us. The simplicity and intelligibility of the equipment heightens the atmosphere of the presentation. The live mixing of our analogue material to the DJset of a dance party gives a unique touch to it and will (re-)introduce the slide and 8mm film to a large (digital influenced) audience.

With dialoog alongside we stimulate the exchange of thoughts amongst people who are as interested as we are in the analogue. By featuring a small scale dialoog exhibition before a DIADISCO event, we also encourage the party people to come beforehand and to discover the world of analogue film and photoworks. Above all, we want to cherish great works of art celebrating the analogue and keeping it alive in a digital context.

EVENTS

DIADISCO
11/12/15 Foam @Playground, Amsterdam
27/03/14 Jonge Harten, Groningen
20/09/13 De Fotohal, Amsterdam
13/09/13 Amsterdam Fringe Festival, Amsterdam
30/05/13 Sneak Preview, Tryater, Leeuwarden
03/05/13 Foam Magazine Super Sale Party, &Foam, Amsterdam
12/04/13 Reframe Festival, TAC, Eindhoven
21/03/13 Club Up, Amsterdam
31/12/12 De Kring, Amsterdam

dialoog
21/03/13 Club Up, Amsterdam
(1) with works from Minke Nelissen, Rosie Heinrich and Arnold Weel