NEDERLANDS ACTEUR EN REGISSEUR 


Wat Bert Hana kan, leer je op geen enkele school: van je eigen leven kunst maken'.

Eric v/d Velden Cultureel
Persbureau


‘Bert Hana is zo'n succesnummer’

VINCENT KOUTERS De Volkskrant

'Bert Hana is a strange man'.

David Vining, NYTheater

‘Bert Hana is een van de grappigste acteur die ik ken! Hij is fantastisch.’

Ron Boszhard AVROTROS

CONTENTS

· Acteur
· Regisseur
· De Retro Vlogs
· Video’s
· Contact


NIEUWS
Nu in de bioscoop De Piraten van Hiernaast (regie Pim van Hoeve)  waarin Bert de rol van Meneer Daandels speelt.

In september op TV Ron en Riet vertrekken niet! (zapp/avrotros) met Bert in de rol van camping beheerder Jochem.In het najaar gaat de film Jackie en Oopjen (regie Annemarie van de Mond) in premiere waarin Bert de rol van Herbert Vos speelt.

In december op NPO 1  I.M. van Michiel van Erp waarin Bert de rol van Thijs Palmen speelt, de boer van Connie. 

BIO
Bert Hana is regisseur en acteur. De projecten van Hana zijn door het veelvuldig gebruik van projectie erg visueel van aard. Hij maakte in 2013 de live documentaire #Alleman, een hommage aan de iconische film van Bert Haanstra uit 1963. Met zijn dia-performance Papadag won hij in 2009 de Dioraphte Amsterdam Fringe Award en was te zien in New York, Praag en Zuid Afrika.

Hana's autonome werk is altijd documentair en begeeft zich op het grensvlak van fictie en werkelijkheid. Daarnaast is hij een groot verzamelaar van found footage. Zijn verzameling bestaat uit gevonden dia's, 8mm films en audiotapes die hij inzet voor projecten als Diadisco, wild projecteren en luisterloket.

Als acteur speelde hij onder andere in de tv serie Ramses van Michiel van Erp, de theatervoorstelling Scrooge in de regie van Ira Judkovskaja en de korte film Suiker van Jeroen Annokkee, die verschillende internationale prijzen in de wacht sleepte.


︎  ︎  ︎CONTACT 
Bert Hana
T.a.v. De Manege
De Kempenaerstraat 11-B
1051 CJ Amsterdam
info@berthana.com

Home

>>>ACTEUR


Bert Hana is een Nederlands veelzijdig acteur met goed gevoel voor timing en fysiek spel.  Hij debuteerde als acteur in de korte film SUIKER (2010 Jeroen Annokkee) die verschillende prijzen in de wacht sleepte waaronder de Publieksprijs en Prijs voor Beste Comedy op het Clermont-Ferrand International Short Film Festival 2011.

Sindsdien was Hana in verschillende series en films te zien waaronder de met een Emmy Award bekroonde serie Ramses (Michiel van Erp) en Alles Mag (Steven Wouterlood). Hij speelde de overspannen minnaar van Bianca Krijgsman in de tv serie B.A.B.S. (Rita Horst) en schitterde als ketting rokende broer van Martijn Fischer in Gek Van Oranje (Pim van Hoeve).

Op dit moment draait de familiefilm De Piraten van Hiernaast (Pim van Hoeve) in de bioscoop waarin Hana de rol van Meneer Daandels speelt en heeft hij een vaste rol in de NPO Zapp serie Ron en Riet Vertrekken Niet.FILM

- Jackie en Oopjen
- De Piraten van Hiernaast
- Suiker

...

TELEVISION

- B.A.B.S.
- I.M.
- Ramses


...


CV
IMDb


Bert Hana Showreel 2016 - Letmemakeyouashowreel from Dennis Overeem on Vimeo.

De Trailer van De Piraten van Hiernaast, waarin Hana de rol van buurman Daandels speelt. 

De Piraten van Hiernaast


Jackie en Oopjen


Ron en Riet Vertrekken Niet


Commercial Tuborg Feel


Word geen Gijs