NEDERLANDS ACTEUR EN REGISSEUR 


Wat Bert Hana kan, leer je op geen enkele school: van je eigen leven kunst maken'.

Eric v/d Velden Cultureel
Persbureau


‘Bert Hana is zo'n succesnummer’

VINCENT KOUTERS De Volkskrant

'Bert Hana is a strange man'.

David Vining, NYTheater

‘Bert Hana is één van de grappigste acteurs die ik ken! Hij is fantastisch.’

Ron Boszhard AVROTROS

CONTENTS

· Acteur
· Maker
· Boy.Next.Door
· Video’s
· Contact


NIEUWS
De opname van deel twee van De Piraten van Hiernaast (regie Pim van Hoeve) zijn in juli ‘21 van start gegaan. Bert speelt wederom buurman Daandels. In deel twee wordt het slaperige kustplaatsje Zandwijk opgeschikt door de komts van Ninja’s. 

Bert speelt deze zomer zijn solo Boy.Next.Door.  Een live hoorspel in de buitenlucht. Kijk hier voor een speellijst.

13 januari was Bert te gast bij LEX ONTMOET. Een soort zomergasten, maar dan met Lex en zonder ondergelopen caravan. Kijk hier de uitzending terug. 

Ron en Riet vertrekken niet! (zapp/avrotros) met Bert in de rol van camping beheerder Jochem. Kijk hier naar een aflevering.Nu  Jackie en Oopjen (regie Annemarie van de Mond) Ondemand o.a. op Pathe Thuis. Bert speelt de rol van Herbert Vos.BIO
Bert Hana is regisseur en acteur. De projecten van Hana zijn door het veelvuldig gebruik van projectie erg visueel van aard. Hij maakte in 2013 de live documentaire #Alleman, een hommage aan de iconische film van Bert Haanstra uit 1963. Met zijn dia-performance Papadag won hij in 2009 de Dioraphte Amsterdam Fringe Award en was te zien in New York, Praag en Zuid Afrika.

Hana's autonome werk is altijd documentair en begeeft zich op het grensvlak van fictie en werkelijkheid. Daarnaast is hij een groot verzamelaar van found footage. Zijn verzameling bestaat uit gevonden dia's, 8mm films en audiotapes die hij inzet voor projecten als Diadisco, wild projecteren en luisterloket.

Als acteur speelde hij onder andere in de tv serie Ramses van Michiel van Erp, de theatervoorstelling Scrooge in de regie van Ira Judkovskaja en de korte film Suiker van Jeroen Annokkee, die verschillende internationale prijzen in de wacht sleepte.


︎  ︎  ︎CONTACT 
Bert Hana
T.a.v. De Manege
De Kempenaerstraat 11-B
1051 CJ Amsterdam
info@berthana.com

Home

>>>ACTEUR


Bert Hana is een Nederlands veelzijdig acteur met goed gevoel voor timing en fysiek spel.  Hij debuteerde als acteur in de korte film SUIKER (2010 Jeroen Annokkee) die verschillende prijzen in de wacht sleepte waaronder de Publieksprijs en Prijs voor Beste Comedy op het Clermont-Ferrand International Short Film Festival 2011.

Sindsdien was Hana in verschillende series en films te zien waaronder de met een Emmy Award bekroonde serie Ramses (Michiel van Erp) en Alles Mag (Steven Wouterlood). Hij speelde de overspannen minnaar van Bianca Krijgsman in de tv serie B.A.B.S. (Rita Horst) en schitterde als ketting rokende broer van Martijn Fischer in Gek Van Oranje (Pim van Hoeve).

Op dit moment draait de familiefilm De Piraten van Hiernaast (Pim van Hoeve) in de bioscoop waarin Hana de rol van Meneer Daandels speelt en heeft hij een vaste rol in de NPO Zapp serie Ron en Riet Vertrekken Niet.FILM

- Jackie en Oopjen
- De Piraten van Hiernaast
- Suiker

...

TELEVISION

- B.A.B.S.
- I.M.
- Ramses


...


CV
IMDb


Bert Hana Showreel 2016 - Letmemakeyouashowreel from Dennis Overeem on Vimeo.

De Trailer van De Piraten van Hiernaast, waarin Hana de rol van buurman Daandels speelt. 

De Piraten van Hiernaast


Jackie en Oopjen


Ron en Riet Vertrekken Niet


Commercial Tuborg Feel


Word geen Gijs


Studio Snugger


Ballast


Suiker

SUGAR | SHORT FILM (SUBTITLED) from New Amsterdam Film Company on Vimeo.